Datum: maandag 16 mei 2022, 19:19 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Rick Mertens (van SAB)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Rick Mertens (foto) van zondag vierdeklasser SAB.

De ervaren middenvelder loopt al vele jaren rond op sportpark Ruitersbos. Hij kende er successen en minder goede seizoenen, waarvan de huidige er zo één is. SAB is wisselvallig, bivakkeert al maanden onderin de middenmoot, maar Mertens ontpopt zich regelmatig tot drijvende kracht. Vooral zijn doelpunten vallen op de laatste tijd. In drie dagen tijd, maakte hij vorige week namelijk vier doelpunten in 4C.

Eerst had in een dubbelslag op zijn naam bij het vooraf favoriet geachte PCP (2-2, red.) afgelopen zondag scoorde de Bredanaar wederom twee goals. Deze keer thuis tegen het eveneens hoger geklasseerde SVC. Mertens liet twee keer het vijandelijke net bollen, maar dat was niet genoeg voor de overwinning: 3-3. Toch mag hij trots zijn op zijn prestaties. De Sint Anna Boys hebben in hem een betrouwbare speler.

Wij feliciteren Mertens en zijn team van harte!