Datum: dinsdag 18 oktober 2022, 11:39 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Romano Rijndorp (TVC Breda)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Romano Rijndorp (foto) van zondag vierdeklasser TVC Breda.

Bijna al zijn leeftijdsgenoten in het amateurvoetbal spelen nog in jeugdpotjes. Nu en de komende jaren, maar de 16-jarige Rijndorp maakt al een tijdje furore in het seniorenvoetbal. Mede dankzij doelpunten, assists, fraaie acties en passes van de sierlijke nummer 10 werd TVC Breda kampioen van de zondag vijfde klasse vorig seizoen, maar ook een treetje hoger laat hij wekelijks zien uit te kunnen blinken voor de promovendus uit Tuinzigt. Zo ook zondagmiddag bij stadsrivaal SAB in 4C.

Op sportpark Ruitersbos was de youngster voor de pauze al goed voor een loepzuivere hattrick. Vooral zijn tweede treffer, een vrije trap schuin voor het vijandelijke doel, was om van te smullen. Hij liet de vijandelijke goalie kansloos met een krul in de kruising. En bij die hattrick bleef het niet. Na rust, bij een 3-3-stand, leverde hij twee assists en een voorassist: uitslag 3-6. Hij is soms nog een beetje timide en dat is niet vreemd voor zijn leeftijd, maar deze knul heeft écht iets speciaals.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

Wij feliciteren Romano Rijndorp en zijn team van harte!