Datum: dinsdag 28 maart 2023, 00:52 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Sofian Spierings (Baronie ZA)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Sofian Spierings (foto, midden) van zaterdag vierdeklasser Baronie.

De 20-jarige aanvaller, die onder meer in de jeugd van Boeimeer speelde en vorig seizoen nog in een vriendenteam bij UVV ’40 zat, had tijdens de stadsderby van afgelopen weekend twee minuten nodig om tot scoren te komen. The Gunners schutterde in de vijfde minuut echter weer en opnieuw profiteerde Spierings daar gretig van op sportpark de Blauwe Kei: 2-0.

Na rust, toen het al 4-2 stond, zou hij nog twee keer prikken namens de jonge Baronnen. In totaal vier puike treffers, waarmee hij liet zien in potentie een hoger niveau aan te kunnen dan 4C. Zijn coach Ricardo van den Bos is maar wat blij met zijn lepe goaltjesdief, die in deze vorm misschien nog wel eens bij kan dragen aan een uiteindelijke plek in de nacompetitie om promotie.

Wij feliciteren Spierings en zijn ploeg van harte!

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss