Datum: dinsdag 5 maart 2024, 13:51 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Sven van Zwam (Internos)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Sven van Zwam (foto) van Internos

Voor Internos is hij goud waard en dat bewees hij zaterdagmiddag in 3B voor de zoveelste keer. De topscorer van de geel-blauwen liet een masterclass zien op het veld tegen Stellendam, dat na zijn openingsgoal nog wel op gelijke hoogte kwam na een uur spelen in Etten-Leur. Maar Van Zwam liet het er niet bij zitten en prikte al rap de 2-1 binnen. Zijn derde, waarmee hij dus zijn hattrick voltooide, was subliem. Hij soleerde op techniek voorbij legio vijandelijke verdedigers en werkte heerlijk af: 3-1. Het werd ook nog 4-1 en dus werd Van Zwam matchwinner.

De voormalige speler van Dosko en Halsteren kon destijds bij die clubs geen grote indruk achterlaten, maar nu hij al enkele seizoen terug is bij Internos heeft hij definitief het predicaat ‘sterspeler’ te pakken. Groot, sterk en puur op voetbaltalent onderscheidend van de rest. Zeker dankzij hem is de nacompetitie om promotie misschien nog wel haalbaar voor de formatie van coach Remco Broos, die samen met assistent Davy Wouters besloot om de vedette van de nummer 9-positie af te halen en hem op 10 te zetten. Een gouden zet dus voor de komende cruciale maanden.

Wij feliciteren Van Zwam en zijn team van harte!