Datum: dinsdag 23 april 2024, 12:12 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Tijn van Galen (Groen-Wit)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Tijn van Galen (foto) van Groen-Wit.

Hij miste de eerste seizoenshelft vanwege een trip voor zijn studie in Portugal, maar sinds zijn terugkeer begin dit kalenderjaar draait Groen-Wit als een malle. Van Galen zelf scoort er weer op los en mede dankzij hem won de ploeg uit Princenhage al de periodetitel in 3B. Theoretisch is er nog een kans op het kampioenschap, al moet het dan wel raar lopen bovenin de ranglijst, maar de Bredanaars leven nog.

Dat komt mede door de 6-0-zege van zondagmiddag op ZIGO. De Tilburgers werd aan de Postillonstraat vernederd en Van Galen had vier assists in huis, waarvan drie corners. Zelf prikte hij ook nog een doelpunt binnen, waardoor de lange aanvaller uitgroeide tot most valuable player. In deze vorm kan Groen-Wit sowieso hoge ogen gooien in de naderende nacompetitie om promotie, want Van Galen is in bloedvorm.

Wij feliciteren Tijn van Galen en zijn team van harte!