Datum: maandag 23 mei 2022, 18:39 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Tijn van Galen (Groen-Wit)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Tijn van Galen (foto, rechts) van zondag derdeklasser Groen-Wit.

Terwijl eenieder er op rekende dat Victoria ’03 kampioen ging worden, verloor de equipe uit Oudenbosch en plots was Groen-Wit, de nummer 2 van de ranglijst, weer verplicht te winnen op het gras van DSE. Na een vroege achterstand kwam dat goed. Niet in de laatste plaats door spits Van Galen. Hij maakte de gelijkmaker (1-1, red) en sloeg na rust dodelijk toe in Etten-Leur na de 2-2-rustand.

Met twee treffers voltooide hij zijn hattrick en liet het bezoek uit Princenhage met 2-4 winnen. Een indrukwekkend optreden van de goalgetter, die na de zomer naar zondag eersteklasser Rood Wit verkast. Maar dat lijkt hij niet te doen zonder Groen-Wit aan een prijs te helpen. Overigens mag hij zijn keeper Teun van Kerkvoorde dankbaar zijn, die stopte een penalty bij een 2-3-stand.

Wij feliciteren Tijn van Galen en zijn team van harte!