Datum: dinsdag 1 november 2022, 16:55 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van de week: Zakaria Zerouali (Groen-Wit)

Ook dit seizoen kiest Voetbalinbreda.nl weer na elke volle speelronde de ‘ViB Speler van de week’. Na de speelronde van afgelopen weekend is de keuze gevallen op Zakaria Zerouali (foto, rechts) van zondag derdeklasser Groen-Wit.

De zoveelste Zerouali die aan de Postillonstraat staaltjes magie op het grasveld etaleert. De jongste van de voetbalfamilie (Ahmed en Mouhcine Zerouali), maar zeker niet de onopvallendste. Scoren en assisteren doet hij al jaren als jongeling, maar nu hij al enkele jaren in het eerste acteert lijkt zijn rol te zijn veranderd naar steunpilaar. Dat bleek zondagmiddag ook wel, toen hij Hoeven het leven zuur maakte. In het hol van de leeuw was Zaki, zoals zijn bijnaam liefkozend wordt afgekort in Princenhage, de absolute uitblinker.

Hij gaf twee assists, veroorzaakte een penalty en maakte ook nog de laatste goals van de wedstrijd: 1-4. Mede door zijn glansoptreden staat Groen-Wit er fantastisch voor in 3A. Wat heet: de Bredanaars zijn koploper en dromen van meer. “We hebben afgesproken met elkaar dat we voor het kampioenschap gaan, we zijn aardig op weg denk ik”, vertelde coach Oualid Saadouni al op deze website zondagavond. De titel aan op het Haagse sportpark zou geweldig zijn en met flankartiest Zerouali heeft het in ieder geval een man die duels kan beslissen.

Wij feliciteren Zerouali en zijn ploeg van harte!

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss