Datum: donderdag 31 december 2020, 13:42 - Auteur: Redactie

De ‘ViB’ Speler van het jaar 2020: Niek Akkermans (Bavel)

Het grote moment is aangebroken: wie was volgens ons de beste speler van de Gemeente Breda in het door Corona gekwelde voetbaljaar 2020? Niek Akkermans, aanvaller van zondag tweedeklasser Bavel, verkeerde werkelijk waar in bloedvorm en wint deze eervolle titel.

Akkermans (foto) leek bij DIA bij het meubilair te behoren, maar toen hij verrassend naar Madese Boys vertrok, leek hij op een hoger niveau zijn potentie in te willen lossen. In het dorp niet ver van zijn Teteringen liep het op niets uit, waarna hij besloot te stoppen met voetbal. Mede door zijn zwager en aanvoerder bij Bavel Erik Meijerink, kon de aanvankelijk afwachtende Akkermans de verleiding toch niet weerstaan. Hij arriveerde op sportpark de Roosberg op de allerlaatste dag van de zogenaamde transferdeadline en de rest is geschiedenis.

Vorig seizoen had hij een levensgroot aandeel in de uiteindelijke promotie van 3B naar 2E. Door de Corona-crisis werd de competitie eerder dit kalenderjaar niet afgemaakt, maar de KNVB keurde het verzoek van de Bredase dorpelingen om te promoveren wel goed. En ook op het hogere platform schittert Bavel, mede dankzij Akkermans. Hij scoorde al acht doelpunten in vier duels, waardoor de Baviaonen koploper zijn met twee punten meer dan de concurrentie. Of de competitie nog wordt voltooid en hoeveel goals Akkermans zal maken in het groene tricot is nog altijd niet bekend. 

Maar één ding staat als een paal boven water: Akkermans was ondanks alle lockdown-onderbrekingen de meest trefzekere speler van de Gemeente Breda. En niet zomaar een goaltjesdief, maar gewoon een hele, héle goede amateurvoetballer. Namens Voetbalinbreda.nl: proficiat!