Datum: zondag 4 februari 2024, 17:55 - Auteur: Redactie

Defensief Neerlandia ’31 thuis nipt voorbij TVC Breda

Eerder liep WDS ’19 in het mes van Neerlandia ’31 in 4B, zondag deed ook TVC Breda dat. De ploeg uit Dorst zakte in en klopte het aanvallende bezoek uit Breda nipt.

De rolverdelingen waren kraakhelder: de gastheren hadden de organisatie op orde, de linies bleven compact. De bezoekers waren de bovenliggende partij in balbezit. Neerlandia maakte vanuit de omschakeling de 1-0: een aanval over meerdere schijven. Davey Dielemans kon vanuit de combinatie op het middenveld Simon Snijders op de flank wegsteken die een afgemeten voorzet gaf panklaar op het hoofd van Thijs Huijben: 1-0.

Daarna was het tijd voor keeper Lars Dirven om zich te kunnen onderscheiden door een aantal belangrijke reddingen te verrichten, zoals hij dat al regelmatig heeft gedaan dit seizoen. De jonge gasten uit Tuinzigt stapelden kans op kans en baalden helemaal toen er bal op de baal kaatste vanuit een schot na een corner.

“Kortom, we zijn erg content met deze belangrijke drie punten. We zijn goed weggekomen. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen Molenschot op het programma, ook deze wedstrijd is wederom cruciaal voor ons”, vertelde captain Dielemans aan Voetbalinbreda.nl. De andere captain, Leroy van Berkom, baalde als vanzelfsprekend.

“We speelden vandaag tegen een ploeg die niet wilde voetballen. Enkel de lange bal spelen in de hoop dat die een keer goed valt. Ze hebben één echte kans gehad in de eerste helft en deze zat er meteen in. Wij hebben genoeg kansen gecreëerd, maar helaas viel hij niet voor ons. We hebben vandaag drie punten verloren.”

Neerlandia ’31 – TVC Breda 1-0 (1-0)
1-0 Thijs Huijben.