Datum: zondag 13 november 2022, 17:25 - Auteur: Redactie

Degradant UVV ’40 dient WDS ’19 eerste nederlaag toe

De ‘stadsderby’ van 4C tussen WDS ’19 en UVV ’40 was vermakelijk en een prooi voor de bezoekers uit Ulvenhout zondagmiddag. De thuisclub ervoer voor het eerst dit seizoen hoe verlies smaakt.

Het eerste kwartier op sportpark Paradijs was het van beiden kantelen vooral ‘snuffelen’ in hoe het stond aan beide kanten. Na amper een kwartier spelen werd een hoekschop goed binnengekopt door verdediger Oscar Groothuis en dat was het startsignaal voor een vermakelijke pot voetbal in de Haagse Beemden. Daarna was het WDS dat het initiatief nam. De oudste amateurclub van Breda bepaalde het tempo en UVV wist zich vooral geen raad met de goed georganiseerde thuisploeg. Een mooie actie van Abdul Avci werd onreglementair gestopt en de bal ging op de stip. Hij ging zelf achter de bal staan en schoot halverwege de eerste helft de verdiende gelijkmaker tegen de touwen.

Amper tien minuten later werd doelpuntenmaker Avci op rechts gevonden. Levi van Beckhoven kwam vanuit links naar binnen en kreeg de bal op de rand van de zestien. Vanuit de heup volgde een onhoudbare bal richting verre hoek. Een 2-1-voorsprong voor de blauwhemden. Maar, een moment van onoplettendheid resulteerde plots in een 2-2-tussenstand. De bal werd gecrosst naar links waarbij de topschutter Sebastian de Meijer zijn actie inzette. Een strakke bal laag werd vakkundig tot goal gepromoveerd: 2-2.

De tweede helft speelde UVV aanvallender en vaster aan de bal zonder echt heel gevaarlijk te worden. De eerste kans was voor WDS. Bayram Avci werd ditmaal tegen de grond gewerkt en opnieuw een strafschop, maar ditmaal dubieus. Nu was het Bayram Avci die achter de bal ging staan. Zijn inzet gepakt door Sjef der Kinderen, die zich de laatste tijd ontpopt tot steunpilaar onder de lat. Daarna was het UVV dat er voetballend doorheen probeerde te komen, terwijl WDS vooral vanuit de omschakeling speelde en gevaarlijk werd. Met nog twee ballen die van de lijn gered werden was het toch de uitploeg die weer op voorsprong kwam. Een schot van UVV-aanvoerder Bart de Koning (foto) van net buiten het strafschopgebied werd van richting veranderd en gaf goalie Nick Verhagen het nakijken; 2-3 met nog 25 minuten op de klok.

Met een alles of niets-poging met het inbrengen van Bart van Eekelen ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Behalve twee flinke kansen kwam WDS verder niet in de buurt van de gelijkmaker en leed zo de eerste verliespartij van dit seizoen. Tijd voor Voetbalinbreda.nl om met WDS-coach Martijn van Wanrooy te spreken. “Twee weken geleden tegen PCP kreeg je twee punten teveel, vandaag minimaal een punt te weinig. Dat is het spelletje dat we elke zondagmiddag spelen. De eerste helft speelden we echt heel goed en dan is het jammer dat je niet met een verdiende voorsprong gaat rusten. Maar misschien ook een leerproces voor een ploeg in opbouw, op slag van rust moet je de wedstrijd doodmaken. Nu nog vier wedstrijden voor de winterstop en dan gaan we de balans eens opmaken en een doelstelling formuleren richting de tweede seizoenshelft. Dit is een geweldig leuke groep om mee te werken in elk geval.”

In het uitkamp was de winnende coach Marco van Dijnsen aan het woord. “Ik ben zeer content omdat we met verzorgd voetbal geduldig bleven en uiteindelijk beloond werden.

WDS ’19 – UVV ’40 2-3 (2-2)
0-1 Oscar Groothuis, 1-1 Abdul Avci (pen.), 2-1 Levi van Beckhoven, 2-2 Sebastian de Meijer, 2-3 Bart de Koning.