Datum: zondag 10 februari 2019, 17:15 - Auteur: Redactie

Degradatiespook krijgt JEKA een beetje in zijn greep

JEKA zit voorlopig gevangen in de gevarenzone van 2E. De Bredase promovendus kreeg zondagmiddag een onnodig pak rammel van koploper SC Kruisland.

Bij de titelfavoriet stond het al snel 1-0 in het nadeel van de Tricolores. Toch kwam JEKA op gelijke hoogte dankzij een eigen goal. Voor rust liep Kruisland echter hard uit: 2-1 en 3-1. Na de thee miste JEKA een strafschop en liep de gastheer uit naar een ruime overwinning. Een scenario dat niet zo had hoeven te lopen, zo vond Bas Liebregts ook.

De coach sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl. “Het klinkt raar na een 4-1-nederlaag, maar we waren best behoorlijk. Ik heb een elftal gezien dat zich gaat handhaven, daar zijn we van overtuigd. Ondanks een makkelijk gegeven strafschop (1-0, red.) hebben we ons niet gek laten maken en kwamen we knap op 1-1.”

“Daarna ging er van alles mis. We verdedigen twee keer niet goed en krijgen twee tegengoals. Zelf missen we een penalty en krijgen we nog de 4-1 tegen in de slotfase. Zeker geen terechte uitslag, maar wel een uitslag met perspectief.” Komend weekend krijgt JEKA bezoek van WSC: een must-win-match.

SC Kruisland – JEKA 4-1 (3-1)
1-0 SC Kruisland (pen.), 1-1 eigen doelpunt, 2-1, 3-1 en 4-1 SC Kruisland.