Datum: zondag 10 maart 2024, 19:01 - Auteur: Redactie

Delvano van Bussel loodst DIA voorbij Oosterhout

Gouden punten voor DIA zondagmiddag in 3B, waar buurman Oosterhout werd verslagen. De degradant verloor nipt bij de ploeg die dit seizoen degradatie wil ontlopen.

Op sportpark de Gouwen ging Oosterhout niet bepaald indrukwekkend om met zijn favorietenrol. DIA heeft zo zijn struggles onderin de ranglijst, terwijl de Oosterhouters via via nog willen promoveren. En ondanks het vele balbezit kon de Teteringse muur niet afgebroken worden door de ploeg van trainer Stijn Biemans. De equipe van coach Alkan Uzun loerde daarentegen op de counter en sloeg toe.

Een puike pass van Collin Schilperoord bereikte Delvano van Bussel (foto), die oog in oog met Oosterhout-keeper Beau Eversdijk uiterst koel bleef en laag in de linkerhoek afwerkte: het thuispubliek stond op de banken. Bij die goal bleef het, waardoor DIA zichzelf extra ademruimte verschafte. Topscorer Remco Sluijk, geblesseerd toekijkend, sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl.

“Ik ben echt trots op onze boys, want ze hebben allemaal keihard gewerkt. Wij misten veel spelers door blessures en skivakanties, waardoor we eigenlijk met een groot deel van het tweede elftal stonden te voetballen, dus dan is het alleen maar knapper dat we winnen.” In het uitkamp was Oosterhout-captain Jari van Helvoort somber. “Het gevoel nu? Zwaar teleurstellend.”

“DIA heeft de hele wedstrijd met zijn kont in de eigen zestien gehangen en elke bal blind naar voren geschoten. Hiervan viel er één goed in de tweede helft, waarbij wij slecht verdedigden. Op het erg slecht bespeelbare veld lukte het ons niet om er doorheen te voetballen en werden we nauwelijks gevaarlijk. Het was voor ons echt een erg frustrerende pot voetbal.”

DIA – Oosterhout 1-0 (0-0)
1-0 Delvano van Bussel.