Datum: woensdag 28 juli 2021, 23:55 - Auteur: Mica de Montigny

Den Tenter verlaat SAB en voegt zich bij ‘JEKA-broertje’

Jordy Den Tenter (foto, rechts) komt na de zomer uit voor JEKA. De rechtsback van SAB vindt dit het ultieme moment om zijn club uit Ruitersbos te verlaten en legt aan Voetbalinbreda.nl uit waarom.

Na zijn doorbraak in het eerste van TVC Breda beleefde hij succesvolle tijden met SAB, dat nu zondag vierdeklasser is, maar de 25-jarige Den Tenter is klaar voor meer. “Of ik SAB was ontgroeid? Nee, hoor. Ik had het nog prima naar mijn zin en denk dat het komend seizoen daar ook goed had kunnen gaan. Het is meer dat ik als ik nog een stapje hoger wil gaan, dat ik het nu moet doen. JEKA is een leuk team en dat mijn broertje Justin (Den Tenter, red.) daar speelt helpt ook mee in de keuze. Ik heb het idee dat ik van meerwaarde kan zijn, dus hoop dat volgend seizoen te laten zien”, vertelt de beresterke en topfitte voetballer.

Over zijn broertje Justin gesproken, het voormalig talent van Baronie staat normaliter ook rechtsback. Concurreren met je eigen broeder bij de zondag tweedeklasser van sportpark Tussen de Leijen? “We zullen zien hoe het er volgend seizoen precies uit zal zien. We kunnen allebei op meerdere posities spelen, dus dat is aan de trainer”, aldus Jordy. Justin zelf kijkt met plezier vooruit naar de komst van zijn hermano. “Mijn basisplek kwijt door Jordy? Haha, zeker niet. Ik ben wel benieuwd hoe Ivo (trainer Van Moergestel, red), het weg gaat zetten. Een tandem met mijn broer op rechts zou wel leuk zijn. Dan gaan we het de tegenstanders wel lastig maken.”