Datum: vrijdag 15 oktober 2021, 13:48 - Auteur: Mica de Montigny

Denisov: “Natuurlijk wil ik de zondagtak van Baronie in”

Wie Max Denisov (foto) ziet voetballen voor de eerste keer weet meteen genoeg. Een aanvallend talent en lefgozertje in één, die het wel eens ver kan schoppen. Voetbalinbreda.nl sprak met de 20-jarige spits van Baronie ZA.

Of moeten we zeggen van Baronie ZO? De voormalige speler van onder meer Brabantia en DIA traint namelijk mee bij de Hoofdklassers van coach Jurriaan van Poelje, maar speelt zijn duels bij de zaterdag vierdeklassers van trainer Ricardo van den Bos. “Maar ik ben gebonden aan een maximaal aantal duels dat ik voor de zaterdagploeg mag spelen. Daarna wil ik natuurlijk in het zondagteam spelen. De Hoofdklasser met Baronie is mijn ambitie en ik merk op training dat ik niet uit de toon val. Ik moet er nu voor zorgen dat ik met Baronie ZA goed speel en mezelf ontwikkel”, vertelt hij kort na het gewonnen thuisduel van afgelopen weekend met The Gunners (3-0, red.).

In die pot voetbal laat hij zien dat het een handenbinder is. Voor rust maakt hij ruzie met tegenstanders, na de pauze mist hij een bal voor open doel, maar daarna doet hij waar hij écht goed in is: scoren. Allereerst de 1-0: een tegendraadse kopbal uit een scherpe vrije trap. Daarna volgt het moment dat interview-waardig is. Hij rent Met The Gunners-verdediger Drik Bulkmans rechts langs de zijlijn. Plots grijpt zijn rechterarm naar zijn hamstring. De mensen langs de lijn vermoeden een krampaanval, maar opeens versnelt Denisov en zet hij zijn bewaker in de wind. Op de achterlijn snijdt hij naar binnen en lepelt de bal heerlijk binnen: 2-0. Verrassend cool.

Over de vermeende krampaanval: “Ik voelde het echt in mijn been en dacht dat ik kramp zou krijgen. Maar het kwam niet, haha. Het was echt zo’n duel met een tegenstander waarvan je even afwacht en aanvoelt wat je kunt doen. Ik merkte dat ik kon versnellen, ging er langs en scoorde ook nog, dat was heerlijk.” Buiten zijn goals en skills zit er ook een rauwe rand aan. Meteen na het laatste fluitsignaal loopt hij naar The Gunners-captain Eljay Hoed. In de wedstrijd had hij de ervaren verdediger uitgemaakt voor alles dat het daglicht niet kan verdragen. “Je hoeft me niet te geloven, maar alles wat ik zei neem ik oprecht terug. Mijn excuses”, zegt Denisov tegen Hoed.

Hoed vindt het een mooi gebaar en omhelst hem. Voor Denisov is voetbal oorlog, maar na de wedstrijd moet het weer echt vriendschappelijk zijn. Nu hij nog een wedstrijd of dertien oorlog mag maken, lijkt het zeer realistisch dat hij volgend seizoen tot de vaste kern van Baronie ZO gaat horen. Met zijn pak ‘m beet 1 meter 88, prima linkervoet en goede fysiek kan sportpark De Blauwe Kei weleens zeer spoedig een nieuwe amateurtopspeler in de gelederen krijgen. Voor nu is het presteren geblazen voor hem. “Ik wil een betere speler worden hier en zorgen dat onze slechte seizoenstart, mede door ons vrij nieuwe team, vergeten is. We moeten zo doorgaan en blijven winnen”, besluit Denisov.