Datum: zaterdag 17 juni 2023, 18:26 - Auteur: Mica de Montigny

Deze is voor Ryan ‘Danjuma’ Snoeren, Fatih ‘Terim’ Kaya en Oualid ‘Wax’ Saadouni

COLUMN – Morgen (zondagmiddag) is het zover: zowel TSC ZO, OVV ’67 als Groen-Wit kunnen promoveren. Drie mannen waar ik oprecht van heb genoten dit seizoen zitten niet verrassend bij deze clubs. Via dit schrijfseltje wil ik jullie persoonlijk ontzettend veel succes wensen.

Ik begin met Ryan Snoeren: een parel in het Oosterhoutse amateurvoetbal, die nu ook in Breda bekend is geworden via dit platform. Na een lange blessure toch weer fit geraakt en aan het bewijzen waarom hij de aanvalsleider en captain is van TSC. In de halve finale van de nacompetitie tegen Roden nog trefzeker (3-1-winst) en zijn doeltreffende knal (1-1, red.) vierend zoals Villarreal-speler en Nederlands international Danjuma dat altijd doet. Ook in zijn teksten voor en na een wedstrijd op Voetbalinbreda.nl allesbehalve laf. Immer uitgesproken en entertainend. Blijf zoals je bent en pak dat ticket voor de eerste klasse tegen Union!

Dan Fatih Kaya. De jonge oefenmeester van OVV ’67, dat nog nooit in de zondag vierde klasse speelde. In Oosteind worden ze gek. Het is alsof Galatasaray in een donkere periode zat en tiende eindigde in de Turkse Super Lig en Fatih Terim ze uit het moeras kwam trekken en kampioen werd. De periodetitel werd al door hem en zijn formatie gewonnen, ook al een unicum in het kleine dorp in de Gemeente Oosterhout en nu lonkt de historische toegang tot het vierde klasse-toneel. De bezeten voetballiefhebber is een uitstekend uithangbord voor zijn vereniging. Altijd enthousiast en nooit te beroerd om een reactie te geven op dit medium. Versla Netersel en vier feest!

En dan de man voor wie ik een grote toekomst zie in het voetbal als coach. Oualid Saadouni. Leren kennen als vriendelijke jongen van Groen-Wit in de prime-jaren vorig decennium. Bescheiden, rustig. Een ander soort speler dan de publiekstrekkers Achmed en Mouhcine Zerouali, maar minstens zo belangrijk. Een prachtige profloopbaan als zaalvoetballer en aanvoerder van het Nederlands elftal en sinds dit seizoen hoofdtrainer in de Postillonstraat. Meteen de beker winnen en dan nu ook nog een finale voor promotie naar de zondag tweede klasse. Wax, zoals hij liefkozend genoemd wordt in Princenhage, is nu al de beste trainer van Breda. Met zijn kennis, ervaring, jeugdige leeftijd en vermogen om de taal te spreken van Turkse, Marokkaanse, Surinaamse of Nederlandse jongens. De dingen die hij me na de gewonnen bekerfinale tegen Nuenen zei, waren voor mij genoeg om het zeker te weten: jij wordt een toptrainer. Groen-Wit is, hate it or love it, eigenlijk al tien jaar lang de grootste attractie van de Gemeente Breda. Na wat magere jaren, heb jij de kans om met je selectie een droomseizoen te bekronen met promotie. Let’s do it: vloer Veritas en maak ons trots!

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss