Datum: zaterdag 26 september 2020, 18:30 - Auteur: Redactie

DHV wint doelpuntenfestijn op gras van The Gunners

We zijn pas twee speelronden onderweg in 4C, maar The Gunners trekt de lijn van de slechte voorbije jaren vooralsnog door. Na de 4-1-derbynederlaag van vorig weekend bij Boeimeer was zaterdagmiddag DHV de baas in Breda na een knotsgekke wedstrijd.

Het op wraak beluste The Gunners kwam prima uit de startblokken: Daniel Zwanenburg opende het doelpuntenbal en zorgde voor een goede atmosfeer in Gageldonk. De thuisclub uit de Haagse Beemden ging daarna echter door een emotionele achtbaan. DHV boog de score om: 1-2. Paul Pedersen maakte zijn eerste doelpunt van het seizoen vanaf de strafschopstip, maar de bezoekers liepen uit naar 2-4. Vlak voor rust was een eigen goal nog verantwoordelijk voor de ruststand: 3-4.

Zwanenburg (foto) maakte in het tweede bedrijf de belangrijke gelijkmaker, maar uiteindelijk bleek de defensie, inclusief keeper dus, net als vorige week te zwak voor een resultaat. De rode dorpelingen waren extatisch na de winnende goal op sportpark het Hooghuys: 4-5.

The Gunners – DHV 4-5 (3-4)
1-0 Daniel Zwanenburg, 1-1 en 1-2 DHV, 2-2 Paul Pedersen (pen.), 2-3 en 2-4 DHV, 3-4 eigen doelpunt, 4-4 Daniel Zwanenburg, 4-5 DHV.