Datum: zondag 9 oktober 2022, 16:07 - Auteur: Redactie

DIA beleeft doldwaze pot voetbal bij amateurs van FC Dordrecht

Na een 3-0-achterstand leek DIA alsnog te winnen bij FC Dordrecht in 3B. Uiteindelijk werd het op bizarre wijze toch nog een remise in Zuid-Holland.

Een pot voetbal om nooit meer te vergeten voor de ploeg uit Teteringen. In Zuid-Holland leek GSC/ODS het bezoek van trainer Alkan Uzun compleet weg te spelen. Het stond na ruim een halfuur spelen maar liefst 3-0. De promovendus uit het Bredase dorp was dood en begraven, maar stond op dankzij de cruciale goal vlak voor de pauze van Nik van Oosterhout (foto).

Zijn 3-1 leidde uiteindelijk een grandioze comeback in. Marnix Verschoot en Collin Schilperoord waren met elk een doelpunt verantwoordelijk voor de 3-3-tussenstand, maar het werd nog mooier voor de geel-zwarten. Amine el Kaddouri was wederom trefzeker en leek een gigantische stunt te hebben voltrokken. Met de nadruk op leek, want GSC/ODS scoorde de 4-4 nog.

“Het was echt helemaal klote, ik dacht dat we deze keer vol gingen houden, maar helaas. We hebben nog kansen gehad om naar 3-5 uit te lopen en dan krijg je hem toch nog tegen. Voor rust waren zij goed, maar na de pauze hebben we ze echt compleet overlopen en waren we veel beter”, vertelde DIA-aanvaller Remco Sluijk na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

FC Dordrecht A – DIA 4-4 (3-1)
1-0, 2-0 en 3-0 FC Dordrecht A, 3-1 Nik van Oosterhout, 3-2 Marnix Verschoor, 3-3 Collin Schilperoord, 3-4 Amine el Kaddouri, 4-4 FC Dordrecht A.