Datum: zondag 24 maart 2024, 18:14 - Auteur: Redactie

DIA blijft aanhaken en doet wat het moet doen tegen SC Emma

Laagvlieger SC Emma werd zondag in Teteringen over de knie gelegd door DIA. De Bredase dorpelingen blijven daarom kansrijk om degradatie te ontlopen in 3B.

De vraag was of DIA zijn goede tweede helft tegen Groen-Wit van zeven dagen eerder (2-1-verlies) door kon trekken tegen Emma. Het antwoord daarop was ja. De ploeg van trainer Alkan Uzun kreeg een welkome zet in de rug toen Collin Schilperoord de score opende.

En sportpark de Gouwen veerde andermaal op toen Robert Braber (foto) er 2-0 van maakte. Het bezoek uit Dordrecht kreeg daarmee een tik die het niet meer kon verwerken. Het onderlinge degradatiegevecht werd ruim gewonnen door de geel-zwarten.

Het was debutant uit eigen jeugd Sargynio Diepgrond die voor het slotakkoord zorgde. Topschutter Remco Sluijk, die de eerstvolgende wedstrijd zijn rentree maakt na een blessure, zag het trots aan zo vertelde hij aan Voetbalinbreda.nl.

“Het was geen mooi voetbal, maar wel een hele goede overwinning en dus drie belangrijke punten voor ons. Zelf wilde ik graag spelen vandaag, maar de fysio vond het niet verstand, dus de volgende wedstrijd doe ik wel mee als alles goed gaat.”

DIA – SC Emma 3-0 (2-0)
1-0 Collin Schilperoord, 2-0 Robert Braber, 3-0 Sargynio Diepgrond.