Datum: zondag 27 maart 2022, 15:07 - Auteur: Redactie

DIA doet uitstekende zaken thuis tegen concurrent

In de strijd om uiteindelijke promotie lukte het DIA zondagmiddag om een naaste rivaal van alle punten te beroven. In Teteringen piste SVC namelijk naast de pot in 4C.

Op een zonovergoten sportpark de Gouwen nam DIA het initiatief en kreeg een kansje in de eerste tien minuten, maar daarna greep het bezoek uit Standaarbuiten het initiatief. SVC speelde beter en feller, won elke bal en legde simpelweg meer energie in de wedstrijd. Dat resulteerde in een verdiende voorsprong: 0-1 met rust.

In de tweede helft had DIA juist meer energie in huis en na een goede combinatie scoorde Nik van Oosterhout de gelijkmaker. Uit een voorzet van Max Weterings en een kopbal stond het 1-1. Twee minuten later knalde Thomas van Burik een bal diagonaal in de verre hoek en in no-time was het duel gekanteld: 2-1 en de zege was binnen.

DIA – SVC 2-1 (0-1)
0-1 SVC, 1-1 Nik van Oosterhout, 2-1 Thomas van Burik.