Datum: zondag 27 oktober 2019, 16:16 - Auteur: Redactie

DIA en RFC delen de koek na zeer spannende wedstrijd

DIA blijft in het rechterrijtje van 4C hangen na zondagmiddag. Toen was fusieclub RFC namelijk een niet te breken tegenstander in Teteringen.

Sportpark de Gouwen ervoer een  gevecht tussen de Bredase dorpelingen en de gasten uit Raamsdonksveer. Aanvankelijk ging het uitstekend voor de thuisclub van coach Erik van Rooij. Mike Poppelaars opende de score en bepaalde daarmee de ruststand op 1-0.

De bezoekers hadden blijkbaar een prima plan opgesteld in de pauze, want al snel in het tweede bedrijf stond de stand gelijk. Toch stond het thuispubliek weer op de banken, toen Kjell Hellemons DIA voor de tweede maal op voorsprong bracht. Een mooie aanval over drie schrijven werd knap afgerond door hem. Een zege leek dan ook even in de maak.

Maar uiteindelijk konden de gastheren content zijn met een remise, want na de late gelijkmaker van RFC kwam DIA nog goed weg. Volgend weekend kruist DIA, dat negende staat, de degens met nummer drie Right ‘Oh. In Geertruidenberg staat dan het strijdtoneel.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met DIA-coach Van Rooij. “Over de hele wedstrijd een dik verdiend punt. Eerste 25 minuten zeer goed en verzorgd voetbal van ons. Na de 1-0 werd RFC wel wat sterker, maar wij kregen de beste kans op 2-0. Na rust was RFC beter, maar de 1-1 kwam toch onverwacht. We scoorden een mooie 2-1, maar helaas viel hun 2-2 te snel. Al met al een verdiend punt voor ons.”

DIA – RFC 2-2 (1-0)
1-0 Mike Poppelaars, 1-1 RFC, 2-1 Kjell Hellemons, 2-2 RFC.