Datum: zondag 25 november 2018, 17:08 - Auteur: Redactie

DIA en Terheijden sluiten doelpuntrijke derby in stijl af

Terheijden verkeerde na de 5-0-overwinning van afgelopen zondag op Dussense Boys op een roze wolk. Dit weekend mocht het op bezoek bij DIA weer op zoek naar een overwinning. Maar dat lukte niet, want een prachtige thuisgoal in blessuretijd zorgde voor remise in 4C.

Voor het fluitsignaal bezette Terheijden de vierde plek. Het is bezig aan een prima seizoen, maar het kan natuurlijk altijd beter. DIA verkeert in de onderste regionen, dus is niets minder dan een overwinning acceptabel in Teteringen.

Toch had Terheijden er veel moeite mee op sportpark de Gouwen. Het kwam driemaal op voorsprong, maar gaf die ook driemaal weg. Rik de Klerk, Jason Joosen en Jaimy de Koning brachten Terheijden op voorsprong, maar tevergeefs. DIA is een ploeg van veerkracht, waar teamleider George van der Velden en zijn Terheijden de gevolgen van heeft ervaren. “We hebben twee dure punten laten liggen.”

Namens uit thuisfront scoorde Mike Poppelaars de 1-1 en leek invaller Max Denisov voor de 2-2-eindstand te tekenen. De treffer van de A-junior werd echter opgevolgd door de schitterende goal van Jaimy de Koning: 2-3. De uiteindelijke gelijkmaker in de slotminuten was nog mooier. Verdediger Kevin Edwards brak door en haalde prachtig uit in de verre kruising. Saillant detail: even ervoor kreeg hij hoon toen hij ook van afstand een bal richting de parkeerplek knalde.

“Ik ben blij met de werklust vandaag en denk dat een gelijkspel terecht is. In sommige fase waren zij beter en in sommigen wij”, aldus DIA-coach Martijn Malinka na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl. Dus gaat Terheijden enigszins teleurgesteld terug naar huis. Maar geen paniek: het staat nog vijfde en moet volgende week tegen WDS ’19, dat een plek lager staat. DIA blijft steken op de tiende positie en reist volgend weekend af naar koploper Be Ready.

DIA – Terheijden 3-3 (1-2)
0-1 Rik de Klerk, 1-1 Mike Poppelaars, 1-2 Jason Joosen, 2-2 Max Denisov, 2-3 Jaimy de Koning, 3-3 Kevin Edwards.