Datum: zondag 25 september 2022, 16:00 - Auteur: Redactie

DIA geeft driepunter weg in de allerlaatste seconde

Promovendus DIA leek zondagmiddag in 3B op weg naar een overwinning, maar vlak voor het laatste fluitsignaal ging dat feest niet door. Be Ready voorkwam zodoende een nederlaag op eigen terrein.

Nieuwbakken trainer Alkan Uzun had een feestje na afloop ongetwijfeld in zijn bovenkamer zitten, want DIA nam het initiatief in Hank. Thomas van Burik opende de score, waarna Collin Schilperoord de promovendus uit Teteringen op rozen zette. Be Ready kon er pas in de tweede helft iets aan doen: maar wel meteen veel. De 1-2 en de 2-2 vielen rouw op het dak van de Bredase dorpelingen.

De treurnis was echter van korte duur, want via Amine el Kaddouri stond het in de slotfase toch weer 2-3. De geel-zwarten streden, verdedigden en hielden vol, maar in de laatste seconde van de wedstrijd werd het toch nog 3-3. Sterspeler Remco Sluijk, 70 minuten spelend inclusief een assist op de o-2 én dus eindelijk weer fit, sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl.

“Het is echt zonde dat we het weggegeven hebben, want we speelden goed. We hadden moeten winnen. De eerste helft was heel goed, ze hadden niks te vertellen Verdedigend stond het goed en aanvallende hadden we prima combinaties. Hun goal was buitenspel, maar de arbiter geloofde onze grensrechter niet overigens. En andersom scoorden wij, maar floot hij onterecht voor buitenspel.”

Be Ready – DIA 3-3 (0-2)
0-1 Thomas van Burik, 0-2 Collin Schilperoord, 1-2 en 2-2 Be Ready, 2-3 Amine el Kaddouri, 3-3 Be Ready.