Datum: zondag 16 april 2023, 17:00 - Auteur: Redactie

DIA haalt opgelucht adem na thuiszege op Waspik

In 3B moest DIA winnen om bij de rode streep weg te kruipen en dat lukte. In Teteringen was de ontlading groot na de winst tegen Waspik.

Op sportpark de Gouwen was het noodzaak voor de ploeg van coach Alkan Uzun om de driepunter te verzekeren. Bij een nederlaag zou de promovendus uit het Bredase dorp de één na laatste plaats bezetten. Dankzij Remco Sluijk werd dat scenario ondenkbaar. De aanvaller opende de score en verdubbelde marge zelfs, waardoor de geel-zwarten op rozen zaten.

Waspik vocht terug en scoorde de aansluitingsgoal, maar Thomas van Burik zorgde er met zijn doelpunt voor dat het verschil tussen beide kemphanen weer twee was. Uiteindelijk zou het bij die 3-1-stand blijven en kon DIA een mooi feestje vieren in de kantine. Na afloop vroeg Voetbalinbreda.nl aan matchwinner Sluijk (foto) hoe de vlag erbij hing op zijn club.

“Dit was voor ons natuurlijk een heel belangrijke overwinning tegen een directe concurrent in de strijd om handhaving. En door dit resultaat kunnen we ook mee blijven doen voor een plekje in de top acht om nacompetitie te ontlopen”, aldus de topscorer. Het verschil met de achtste plaats is overigens slecht een punt. Everything to play for dus voor de Teteringse ploeg.

DIA – Waspik 3-1 (3-1)
1-0 en 2-0 Remco Sluijk, 2-1 Waspik, 3-1 Thomas van Burik.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss