Datum: zondag 5 maart 2023, 18:01 - Auteur: Redactie

DIA haalt verrassend hard uit tegen amateurs van FC Dordrecht

Een zeer welkome en spectaculaire zege voor DIA zondagmiddag in 3B in de strijd om handhaving. In Teteringen werd FC Dordrecht a van de mat geveegd door de promovendus.

Na de rode kaart van de Zuid-Hollanders was het gedaan met hun verweer. De formatie uit Teteringen bleek veel te sterk voor hen. Collin Schilperoord liet met een kopgoal de 1-0 op het elektronische scorebord programmeren en dat bleek de opmaat naar een mooie pot voetbal voor de Bredase dorpelingen. De 2-0 voor rust was een bijzondere. De niet helemaal fitte Remco Sluijk viel in de 41ste minuut in voor de geblesseerde Nik van Oosterhout en scoorde twee minuten later al meteen.

Na rust stribbelde FC Dordrecht nog wel even tegen, maar hun aansluitingsgoal werd al gauw onschadelijk gemaakt door een fabelachtige vrije trap van Schilperoord. Met een mooie krul vond hij de kruising: 3-1. Daarna strooide Amine el Kaddouri nog extra zout in de wonden van de gasten en was het slotakkoord voor Sluijk (foto). “Dit hadden we wel even nodig, alleen nu moeten de komende weken doorzetten”, aldus Sluijk na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

DIA – FC Dordrecht a 5-1 (2-0)
1-0 Collin Schilperoord, 2-0 Remco Sluijk, 2-1 FC Dordrecht a, 3-1 Collin Schilperoord, 4-1 Amine el Kaddouri, 5-1 Remco Sluijk.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss