Datum: zondag 14 oktober 2018, 16:22 - Auteur: Redactie

DIA is het kwijt: Dussense Boys wint in Teteringen

Na de 6-1-nederlaag van vorig weekend bij RFC moest DIA zijn thuispubliek eerherstel tonen in 4C. Dat lukte niet, want Dussense Boys bleek zondagmiddag de sterkste op sportpark de Gouwen.

DIA begon prima en creëerde wat kansjes en in de dertiende minuut kwam het na een strafschop van Remco Sluijk op voorsprong. Daarna ging het in acht minuten mis. Een te zacht ingespeelde pass werd onderschept en Dussense Boys scoorde de 1-1: even later liep een Dussense speler weg uit de rug van zijn tegenstander en kon de 1-2 maken.

Na rust nam DIA het initiatief en kreeg een aantal goede kansen. Maar het was Dussense Boys dat de 1-3 maakte. DIA gaf niet op en kwam op 2-3 via Mike Poppelaars in de slotfase en drong weer aan op de gelijkmaker. In de laatste minuut counterde Dussense Boys echter naar de 2-4.

DIA-coach Malinka tegen Voetbalinbreda.nl: “Vandaag ontbrak het niet per definitie aan werklust. Maar er ging gewoon te veel fout.” In zeven dagen tijd nul punten uit twee duels en tien tegengoals, DIA moet zich komend weekend revancheren op het gras van Right ‘Oh.

DIA – Dussense Boys 2-4 (1-2)
1-0 Remco Sluijk, 1-1, 1-2 en 1-3 Dussense Boys, 2-3 Mike Poppelaars, 2-4 Dussense Boys.