Datum: zondag 6 oktober 2019, 17:05 - Auteur: Redactie

DIA-keeper Jari van Aard frustreert verliezend Waspik

DIA is de nederlaag in speelronde 1 bij SAB al lang en breed vergeten. Zondagmiddag triomfeerde de ploeg uit Teteringen namelijk voor de tweede maal op rij in 4C: Waspik was het slachtoffer.

In en tegen Waspik winnen: niet veel derdeklassers uit Breda lukte het de afgelopen jaren. Waspik is gedegradeerd en ontving dus zondag DIA, dat vorig weekend thuis won van Terheijden. Uitgerekend de vanuit de jeugd overgehevelde Ties de Bont zorgde brutaal voor de openingstreffer, nadat hij een schot van Remco Sluijk geblokt zag worden. Van buiten het strafschop gebied trapte de middenvelder de bal knap binnen.

Vlak voor de pauze kreeg de thuisclub een penalty, maar uitblinker Jari van Aard keerde de trap van elf meter. Toch werd het na rust 1-1-1. DIA bleef echter vrij kalm en forceerde na de thee uit een corner de uiteindelijk winnende treffer. Thomas van Burik (foto) etaleerde zijn traptechniek en draaide een hoekschop gevaarlijk in. Kjell Hellemons stond bij de paal, maar raakte de bal niet. De dichtstbijzijnde verdediger zag lijdzaam toe hoe het leer in het doel vloog.

“De eerste 25 minuten hebben wij zeer goed voetbal gespeeld met een terechte voorsprong als gevolg”, vertelt winnend trainer Erik van Rooij na afloop aan Voetbalinbreda.nl. “Naar mate de eerste helft vorderde werd Waspik sterker, maar DIA heeft goed georganiseerd gespeeld. Na onze 1-2 in de tweede helft volgde een belegering op ons doel, maar wij wisten van geen wijken. We hadden nog wel een paar uitvallen om gevaarlijk te worden, maar die werden niet goed uitgespeeld. Uiteindelijk boeken we een overwinning die zwaarbevochten is.”

Met zes uit drie doen de Bredase dorpelingen het goed tot dusver. Volgend weekend wacht het thuisduel met het sterke RWB. De ploeg uit Waalwijk won zondag met 7-2 van SAB.

Waspik – DIA 1-2 (0-1) 0-1 Ties de Bont, 1-1 Waspik, 1-2 Thomas van Burik.