Datum: zondag 26 mei 2019, 17:01 - Auteur: Redactie

DIA klimt dankzij zege op concurrent Dussense Boys

DIA heeft 4C zondagmiddag uitstekend afgesloten. In Dussen werden de plaatselijke Boys verslagen door de bezoekers uit Teteringen.

DIA had geen grote en fitte selectie bij zich. De eerste helft was van matig niveau en beide teams creëerden te weinig. Een foute pass in de opbouw van DIA zorgde er toch voor dat Dussense Boys een kans en ook goal maakte: 1-0 bij rust. In de rust viel de 16-jarige Sander Theunis met een blessure uit na een charge van een Dussense Boys-speler en zijn vervanger was de pas 15-jarige Beer Groreneveld die een dag eerder nog DIA onder 017 naar het kampioenschap schoot.

DIA ging hoger druk zetten en werd sterker. Desondanks kreeg het in de 50ste minuut de deksel op zijn neus, 2-0. DIA gaf niet op en in de 60ste minuut na een goede actie van Groeneveld die naar binnen kwam werd Kjell Hellemons aangespeeld. Die op zijn beurt speelde Remco Sluijk aan. Hij hield het overzicht en schoot de 1-2 binnen. Niet veel schoot dezelfde Sluijk na een goede actie de 2-2 binnen. Het mooiste moment van de wedstrijd was een goede individuele actie op de achterlijn van wederom Sluijk die daarna teruglegde, waardoor de goed ingevallen Groeneveld de 2-3 kon maken.

Het slotakkoord was voor Sluijk, die daarmee zijn hattrick voltooide. “Ik ben blij dat we de tweede helft goed hebben opgepakt. Ook ben ik super tevreden over de debutanten Teun en Beer. Hoewel het seizoen voor mij teleurstellend was ben ik blij dat er veel jeugdspelers dit seizoen minuten hebben kunnen maken. Er zit veel potentie. Dus de toekomst ziet er goed uit hier”, aldus vertrekkend coach Martijn Malinka tegenover Voetbalinbreda.nl die achtste eindigt ten kosten van Dussense Boys.

Dussense Boys – DIA 2-4 (1-0)
1-0 en 2-0 Dussense Boys, 2-1 en 2-2 Remco Sluijk, 2-3 Beer Groeneveld, 2-4 Remco Sluijk.