Datum: zondag 7 oktober 2018, 18:02 - Auteur: Redactie

DIA krijgt een hard pak slaag op gras van RFC

DIA staat met beide benen op de grond in 4C. Zondagmiddag leed de club uit Teteringen één van zijn meest beschamende nederlagen van de laatste tijd op het veld van RFC.

De fusieclub uit Raamsdonksveer deed aan klantenbinding tegen de bezoekende Bredase dorpelingen. Het thuispubliek kreeg zes goals voorgeschoteld en klapten zijn handen haast stuk. Namens DIA redde Amine el Kaddouri de sportieve eer, door in de slotfase de 6-1 aan te laten tekenen.

Slechts een doelpunt voor de statistieken dus. De matige geel-zwarten konden hun perfecte start van het seizoen zodoende alles behalve goed vervolgen. Verliezend trainer Martijn Malinka was na afloop dan ook kort en bondig tegenover Voetbalinbreda.nl. “We hadden last van een totale off-day.”

“Het is beschamend wat we hebben laten zien vandaag. Als team zullen we in de spiegel moeten kijken. We moeten zaken veranderen om zulke wedstrijden in de toekomst te voorkomen.” En de eerste pot waarin DIA zoiets kan voorkomen staat komend weekend al voor de deur. Zondag ontvangt het Dussense Boys.

RFC – DIA 6-1 (2-0)
1-0, 2-0 (pen.), 3-0, 4-0, 5-0 en 6-0 RFC, 6-1 Amine el Kaddouri.