Datum: zondag 29 mei 2022, 15:29 - Auteur: Redactie

DIA maakt gehakt van DEVO en droomt van play-offs

Het lijkt voor DIA allemaal goed uit te pakken in 4C. Zondagmiddag won het uiteraard bij hekkensluiter DEVO, waardoor een plek in de nacompetitie om promotie lonkt op de laatste speeldag.

In Bosschenhoofd moest de formatie uit Teteringen zijn best doen om het eerste doelpunt te maken, maar toen die eenmaal was gevallen, ging het los. Thomas van Burik (foto) was het die de openingsgoal aan liet tekenen, waarna Remco Sluijk en Kjell Hellemons er 0-3 van maakten. Van Burik bepaalde de ruststand op 0-4 en voltooide na rust zijn hattrick nog, waardoor hij de wedstrijdbal mocht hebben.

Tussendoor scoorde Collin Schilperoord de 5-0 nog. De Bredase dorpelingen van coach Erik van Rooij doen daarmee uitstekende zaken en weten wat ze moeten doen volgend weekend thuis tegen Right ‘Oh, terwijl heel wat andere clubs, waaronder PCP en WDS ’19 ook nog dromen van deelname aan de play-offs. “Wat wij moeten doen om die te halen? Derde worden”, aldus Van Rooij tegen Voetbalinbreda.nl.

DEVO – DIA 0-6 (0-4)
0-1 Thomas van Burik, 0-2 Remco Sluijk, 0-3 Kjell Hellemons, 0-4 Thomas van Burik, 0-5 Collin Schilperoord, 0-6 Thomas van Burik.