Datum: zondag 10 november 2019, 18:06 - Auteur: Redactie

DIA met een man minder naar belangrijke overwinning

Ondanks de rode kaart na rust trok DIA aan het langste eind zondagmiddag in 4C. Raamsdonk maakte het nog wel spannend in het slot.

Na 25 minuten maakte DIA de openingstreffer. Na een fantastische counter viel de 1-0 via Kjell Hellemons. Maar het was niet allemaal vlekkeloos voor de ploeg uit Teteringen. Vlak na rust kreeg Tjeb Witteveen zijn tweede gele kaart en moest met rood op zal voortijdig douchen. Dus moest DIA 40 minuten met een man minder spelen.

Ondanks een man minder gaven de geel-zwarten weinig weg tegen het bezoek uit Raamsdonk. Sterker nog, in ondertal scoorde het steeds beter wordende DIA de verlossende 2-0 via wederom Hellemons. “Maar in de 84ste minuut kwamen we nog in de problemen”, vertelde trainer Erik van Rooij aan Voetbalinbreda.nl.

”Sinterklaas gaf nog een penalty en vrije trappen aan Raamsdonk, maar die gingen allen mis. In blessuretijd maakte Raamsdonk nog 2-1 en ook strooide de arbiter niet met pepernoten, maar met gele kaarten voor beide ploegen, wat in deze wedstrijd helemaal niet nodig was. Maar de drie punten zijn weer uitgepakt en we gaan weer door.”

“Het was voor ons een verdiende overwinning, alleen maakten we het onszelf moeilijk, aldus de uitgesproken oefenmeester. Komend weekend geniet DIA van een vrije zondag.

DIA – Raamsdonk 2-1 (1-0) 1-0 en 2-0 Kjell Hellemons, 2-1 Raamsdonk.