Datum: zondag 4 oktober 2020, 14:59 - Auteur: Redactie

DIA ontdoet zich zonder kleerscheuren van VCW

DIA verkeert in prima vorm in 4C. Zondagmiddag reisde de club uit Teteringen af naar Wagenberg, waar het vrij eenvoudig won van VCW.

Toen defensieleider Mike Poppelaars de 0-1 scoorde in het hol van de leeuw was de toon meteen gezet. De Bredase dorpelingen wilden snel zaken doen, maar VCW stak daar in eerste instantie nog wel een stokje voor pal na rust. Wie anders dan Remco Sluijk (foto, rechts) bood DIA de hernieuwde voorsprong en VCW daarmee de psychologische uppercut: 1-2. Jongeling Ties de Bont leek het duel te beslissen met zijn treffer, maar dankzij Nik van Oosterhout kwam uiteindelijk aan alle twijfel een definitief einde.

Na de uitzege sprak Voetbalinbreda.nl met de winnende coach, Erik van Rooij: “Of het appeltje eitje was? Zeker niet! Wij moeten er elke week zeer hard voor werken. We hebben een zeer smalle selectie en dat kan ons wel eens opbreken. Gelukkig maakte Robert Braber vandaag zijn eerste minuten in de competitie. Elke week gaan we voor de drie punten en dan zien we wel waar we eindigen. We klopten VCW terecht. Onze jonge groep blijft zich goed ontwikkelen, dat is de afgelopen weken wel gebleken gezien de uitslagen.”

VCW – DIA 1-4 (0-1)
0-1 Mike Poppelaars, 1-1 VCW, 1-2 Remco Sluijk, 1-3 Ties de Bont, 1-4 Nik van Oosterhout.