Datum: zondag 14 april 2024, 14:57 - Auteur: Redactie

DIA vergeet degradatie-concurrent te pakken na slotoffensief

DIA en Terheijden deelden zondagmiddag de koek in 3B. De club uit Teteringen moest eigenlijk winnen, maar maakte uiteindelijk een achterstand goed op sportpark de Gouwen.

In Teteringen lieten de bezoekers er geen misverstand over bestaan: DIA liep achter e feiten aan en de openingsgoal van Terheijden viel terecht. Maar na rust kwamen de geel-zwarten als door een adder gebeten uit de kleedkamer en scoorde ook. Niek van den Maagdenberg legde een vrije trap bij de tweede paal neer, waar Robert Braber de door kopte en Menno van Vliet op de juiste plaats stond: 1-1. En de gastheren van trainer Alkan Uzun roken toen bloed, maar het bleef bij 1-1.

“De eerste helft was voor Terheijden, maar de tweede helft was zwaar voor ons. Het was wachten op onze goal, dus het is wel zonde dat we twee punten laten liggen. Wij waren aan een slotoffensief bezig en waren beter na rust, maar helaas viel hij niet nog een keer goed”, aldus DIA-aanvaller Remco Sluijk na afloop tegen Voetbalinbreda.nl. DIA staat door de puntendeling op de elfde plaats, een punt en plek onder Terheijden. Beide ploegen voelen zodoende het degradatiespook nog.

DIA – Terheijden 1-1 (0-1)
0-1 Terheijden, 1-1 Menno van Vliet.