Datum: zondag 10 maart 2019, 17:03 - Auteur: Redactie

DIA redt na snelle tegengoals nog een punt tegen Right ‘Oh

Na een flinke achterstand wist DIA zondagmiddag in 4C toch nog een resultaat over de streep te trekken. Right ‘Oh gaf daarmee de volle buit uit handen in Teteringen.

Zondag was er door de wind eigenlijk moeilijk te voetballen. De eerste helft had DIA de wind tegen en ondanks dat voetbalde DIA redelijk. Toch was het de wind die Right ‘Oh hielp. Want een corner waaide met hulp van de wind zo voor de voeten van een tegen speler die de 0-1 maakte. De 0-2 was een foute inschatting van de DIA-verdediging. DIA creëerde wat kleine kansjes en kreeg ook een penalty na een handsbal in de zestien meter. Remco Sluijk schoot de bal zakelijk binnen. Kjell Hellemons kreeg nog de kans op 2-2 voor rust, maar kon met links te weinig kracht zetten. De tweede helft was het wind mee voor DIA en hij was iets minder heftig dan voor rust.

DIA begon meteen sterk en creëerde wat kansen. Het was de eerstejaars A-speler Max Denisov die na een goed assist van Hellemons de 2-2 kon maken. Hierna was het wedstrijdverloop hetzelfde op sportpark de Gouwen. DIA was het meest dominant, creëerde kansen en gaf niks weg. In de eindfase waren de Bredase dorpelingen echter niet scherp genoeg om de volle winst te pakken.

DIA-coach Martijn Malinka na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl. “We misten weer een hoop man. Maar desondanks hebben we het goed opgepakt. Er is een lichte teleurstelling omdat we hadden moeten winnen. Maar in de laatste vier wedstrijden 3 keer winnen en een keer gelijk is prima met dit DIA.”

DIA – Right ‘Oh 2-2 (1-2)
0-1 en 0-2 Right ‘Oh, 1-2 Remco Sluijk (pen.), 2-2 Max Denisov.