Datum: zondag 21 november 2021, 16:41 - Auteur: Redactie

DIA rekent thuis koelbloedig af met ‘stadsrivaal’ SAB

DIA heeft zondagmiddag gewonnen van SAB in 4C. De ploeg uit Teteringen smeerde daarmee de Sint Anna Boys hun vijfde nederlaag van het seizoen aan.

Beide clubs moesten winnen om aan te haken bij de subtop van de ranglijst en wisten tegelijkertijd dat een nederlaag een plek in het rechterrijtje zou opleveren. Maar van enige overlevingsdrang was bij SAB geen sprake. DIA domineerde de wedstrijd zelfs. Remco Sluijk (foto) opende de score op sportpark de Gouwen, terwijl Thomas van Burik na rust de marge kon verdubbelen.

Het bezoek van coach Martijn Malinka was daarmee geslagen, want uiteindelijk zou topscorer Sluijk ook nog zijn tweede en DIA’s derde doelpunt van de middag maken. Ondanks de dubbelslag van Sluijk en de treffer van Van Burik, waren Mike Poppelaars en Max Weterings de absolute uitblinkers. Een collectief sterke wedstrijd van de Bredase dorpelingen.

De winnende coach Erik van Rooij was kort maar krachtig over de rake driepunter van zijn equipe: “We hebben dik verdiend gewonnen vandaag.” In het uitkamp was SAB-aanvoerder Tonie Snoeren stukken minder blij. “Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen. DIA deed het goed aan de bal en waren fel in de duels. Op alle vlakken hebben ze verdiend gewonnen. Wij moeten iedereen weer even bij elkaar rapen en dan moeten we er zondag weer staan”, citeerde Voetbalinbreda.nl de routinier.

SAB ontvangt dan stadsrivaal PCP. DIA reist diezelfde dag af naar Wagenberg, waar VCW de gastheer zal zijn.

DIA – SAB 3-0 (1-0)
1-0 Remco Sluijk, 2-0 Thomas van Burik, 3-0 Remco Sluijk.