Datum: zondag 26 november 2023, 17:38 - Auteur: Redactie

DIA zet laagvlieger aan de kant dankzij hattrick Sluijk

In 3B deed DIA uitstekende zaken zondagmiddag. Coal werd over de knie gelegd door de formatie uit Teteringen, waar Remco Sluijk (foto) helemaal terug is.

Op sportpark de Gouwen was de start van het seizoen niet al te best, maar er lijkt meer schwung in te komen. Niet in de laatste plaats door het feit dat aanvaller Suijk weer fit is. Want hij trakteerde het publiek op een showtje. Zijn 1-0 kwam na een diepe bal van ex-prof Robert Braber, waarbij hij links van de goal 1 op 1 kwam en de bal voorbij de Zuid-Hollandse keeper schoot.

En het werd nog mooier voor de ploeg van coach Alkan Uzun: Een voorzet van Thomas van Burik bereikte Delvano van Bussel, die de bal binnen kon lopen bij de tweede paal. Coal, dat getraind wordt door Fouzi Messaoudi, die net als Uzun ooit trainer was van het opgedoekte VV Barca, kwam terug in de strijd, maar die 2-1 werd snel teniet gedaan door wie anders dan Sluijk. Een diepe bal van Ties de Bont waarbij hij wederom 1 op 1 kwam. Dit keer een beetje rechts van de goal en hij schoot de bal in de linkerkruising.

Uiteindelijk voltooide Sluijk zijn hattrick door de 4-1 binnen te jagen. Het slotakkoord was voor de gasten, maar de sfeer was er niet minder om na de belangrijke driepunter in het Bredase dorp. Na afloop had matchwinner Sluijk zoals altijd commentaar. “Het duurde even na mijn blessure, maar ik ben gelukkig weer los”, lachte hij breeduit.

DIA – Coal 4-2 (1-0)
1-0 Remco Sluijk, 2-0 Delvano van Bussel, 2-1 Coal, 3-1 en 4-1 Remco Sluijk, 4-2 Coal.