Datum: dinsdag 30 mei 2023, 11:58 - Auteur: Mica de Montigny

DIA sluit ex-prof Robert Braber weer in de armen

Groot transfernieuws vanuit Teteringen, waar DIA zich versterkt met Robert Braber (foto). De ex-profvoetballer speelde in het begin van dit decennium al op sportpark de Gouwen, maar vertrok toen al snel. Voetbalinbreda.nl sprak met de aanvallende middenvelder.

In het Bredase dorp was het feest maandagavond. In 3B werd RCD tijdens de laatste speelronde verslagen (1-4), waardoor de promovendus van coach Alkan Uzun handhaving afdwong met de achtste plek op de ranglijst. Als kers op de taart werd ook bekend dat Braber het geel-zwarte tricot weer om zijn schouders zal hijsen. Over waarom zijn eerste komst naar DIA niet lang stand hield, spreekt het voetbaldier pur sang vrijuit.

“Drie jaar geleden kwam ik ook naar DIA inderdaad, maar op dat moment gooide Corona roet in het eten en in februari tekende ik als hoofdtrainer bij RBC, waardoor ik DIA op dat moment weer verliet. Het voelde wel echt als een onafgemaakt seizoen, want ik had het gevoel dat we dat jaar zeker zouden kunnen promoveren.” Inmiddels zijn we dus drie seizoenen verder en zit Braber in de winter van zijn loopbaan. Reden om bescheiden te blijven heeft hij echter niet.

“Ik ben inmiddels 40 jaar, maar fysiek nog uitstekend in orde. Het afgelopen half jaar heb ik bij Kogelvangers gevoetbald in de derde klasse en dat ging me fysiek en sportief bijzonder goed af nog, dus vandaar dat ik besloten had om nog een jaartje te blijven voetballen, uiteindelijk is zelf op het veld staan mooiste wat er is. Mijn ambitie is om de lijn van dit seizoen van DIA door te trekken en de spelers te helpen zich verder te ontwikkelen om uiteindelijk ook om de prijzen te spelen in de derde klasse.”

En ook de atmosfeer bij Duc In Altum bevalt Braber uitstekend. “Het feest in de kantine van gisteren? Dat was erg gezellig. DIA heeft een hele leuke groep, waarmee we zowel op het veld als erbuiten een uitstekend team zullen zijn”, besluit Braber, die in zijn profloopbaan uitkwam voor clubs als FC Ingolstadt, RKC Waalwijk en Willem II. Ook in het amateurvoetbal is hij geen onbekende. Hij speelde behalve voor Kogelvangers ook voor Halsteren.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss