Datum: zondag 22 september 2019, 16:40 - Auteur: Mica de Montigny

DIA ten onder bij SAB ondanks parel van Remco Sluijk

Degradant SAB is 4C uitstekend begonnen zondagmiddag. ‘Stadsrivaal’ DIA werd nét te laat wakker en verloor uiteindelijk terecht in een zonnig Ruitersbos.

‘Wat was die zomerstop verrekte lang zeg’, moppert een trouwe supporter van de Sint Anna Boys vlak voor de scheidsrechter fluit voor de aftrap. Hij had gelijk, het voetbalgeweld barstte eindelijk weer los en sportpark Ruitersbos had meteen een fraai affiche in petto: SAB tegen de Teteringse club: DIA. Voor de Bredase dorpelingen een nieuw jaar waarin dromen van prijzen moet worden mogelijk gemaakt door onder meer een nieuwe coach: Erik van Rooij. Bij de thuisclub aast men op eerherstel. Vorig seizoen was toch wel een kleine schande, want SAB degradeerde roemloos als hekkensluiter van 3A. Kortom, beide ploegen hadden iets goed te maken na vorig jaar.

Het was SAB dat liet zien hoe graag men zich wilde revancheren op een teleurstellend seizoen. De in het zwart acterende volksclub stapelde mogelijkheid op mogelijkheid, maar enkel Jeroen Maas wist het scorebord te halen: 1-0. Na de pauze was het spel van de gastheer opnieuw sterker dan van de gasten en via Rick Mertens, die met een luchtje van buitenspel richting de vijandelijke goal soleerde, kwam de tweede thuistreffer tot stand. DIA verdedigde vrij zwak en Bryan Bongaards kon de prima pass keurig afronden onder Jari van Aard: 2-0. Het leek de verdiende doodsteek aan DIA, dat in zijn witte uittenue weinig potten kon breken. Maar, zij hebben altijd Remco Sluijk nog.

De in de spits spelende nummer 10 kreeg een kwartier voor tijd een stuiterbal voor zijn voeten, scande waar SAB-keeper Max Wigman stond en lepelde de bal oogstrelend tegen het net. Een absolute parel ban de begaafde linkspoot. Gaf de aansluitingstreffer van Sluijk (foto, rechts) nieuwe brille aan DIA? Niet echt. Maar stiekem werd het nog een heel klein beetje spannend. SAB rekte hier en daar tijd, DIA bracht linksbuiten Josh Daniël. Hij kreeg nog de grootste mogelijkheid vlak voor tijd, toen hij met zijn linker diagonaal in de verre hoek wilde knallen. Het was echter een katachtige reflex van Wigman die onterecht puntenverlies namens de equipe van trainer Meindert Dijkstra kon voorkomen.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met defensieleider Tomas Baljeu (foto, links), die blij was met de zege. “Het is altijd fijn om meteen die drie punten te pakken. Of het nog spannend werd na rust? Viel opzich mee. Ze hadden weinig kansen gehad de hele wedstrijd en had ook niet het gevoel dat ze hem nog gingen maken.” Verliezend coach Van Rooij stond ons ook te woord. “We hebben terecht verloren. We hebben te weinig gebracht bij balbezit. Vooral zonder bal. Waar ik wel tevreden over was? Dat we veerkracht getoond hebben.” Volgend weekend ontmoet DIA thuis Terheijden. SAB kruist de degens met Dussense Boys, uit.

Klik hier voor een fotoserie van dit duel op onze Facebook-pagina gemaakt door onze fotograaf Jos Thommassen

SAB – DIA 2-1 (1-0)
1-0 Jeroen Maas, 2-0 Bryan Bongaards, 2-1 Remco Sluijk.