Datum: zondag 4 november 2018, 17:00 - Auteur: Redactie

DIA toont eindelijk beterschap in en tegen Berkdijk

Zondagmiddag in 4C een belangrijke wedstrijd voor DIA die gewonnen moest worden om uit de onderste regionen weg te komen. Uit bij Berkdijk lukte dan ook.

DIA begon sterk en kwam binnen tien minuten op 0-1 door een goal van captain Mike Poppelaars. Een goede voorzet van Remco Sluijk wist hij knap binnen te koppen. Vijf minuten later verdubbelde Amine el Kaddouri de stand. Een afgeslagen bal kwam voor zijn voeten en deze schoot hij hard binnen. Kjell Hellemons maakte de derde goal door middel van een geplaatst schot en het was een gebrek aan scherpte dat er voor zorgde dat de ruststand niet groter was.

Na rust was er een andere wedstrijd te zien met een feller Berkdijk. Waar zij alles of niets speelden, kregen beide teams veel kansen. DIA wist ze echter niet te verzilveren, maar Berkdijk wel. Zo bracht het bezoek uit Teteringen zich onnodig in de problemen en door twee goals van Berkdijk was de spanning weer terug. In deze fase bleef Berkdijk kansen creëren. Maar dankzij een aantal goede reddingen van de uitblinkende DIA-goalie Jari van Aard bleef het 2-3. In de 90stee minuut werd de goed ingevallen Tim Mineur neergehaald in de vijandelijke zestien meter en Sluijk kon zo via de penaltystip de bevrijdende 2-4 maken namens de Bredase dorpelingen.

Winnend coach Martijn Malinka in gesprek met Voetbalinbreda.nl: “Ik ben tevreden over de inzet van het hele team en blij met de drie punten. De 17-jarige Jorn Brocks heeft door een griepje van Dave van Zundert weer mee kunnen doen en viel weer prima in en ook Tim Mineur, die voor het eerst sinds lange tijd zijn opwachting maakte, deed het prima. Dus dat is allemaal positief voor de toekomst.” Volgende week is DIA vrij.

Berkdijk – DIA 2-4 (0-3)
0-1 Mike Poppelaars, 0-2 Amine el Kaddouri, 0-3 Kjell Hellemons, 0-4 Remco Sluijk, 1-4 en 2-4 Berkdijk.