Datum: maandag 6 juni 2022, 16:42 - Auteur: Redactie

DIA vecht zich voorbij Right ‘Oh en pakt een periode

Voor DIA was het een uitstekende laatste speelronde maandag in 4C. Zelf won het van Right ‘Oh, waardoor de ploeg uit Teteringen nu een periodetitel heeft en om promotie gaat spelen volgende week.

Op sportpark de Gouwen was de spanning te snijden, want ondanks de derde plek van DIA was er nog niks binnen. Qua promotievoetbal dan. Maar via Remco Sluijk (foto) begon de zon toch te schijnen in het regenachtige Bredase dorp, want de DIA-vedette opende de score na een puike actie van Delvano van Bussel. Het bezoek uit Geertruidenberg reageerde echter bekwaam en bepaalde de ruststand op 1-1.

In de tweede helft drukten de geel-zwarten door. Menno van Vliet bracht het thuispubliek op de banken, waarna Nik van Oosterhout de deur hard in het slot gooide voor Right ‘Oh na een lange pass van keeper Jari van Aard: een prachtdoelpunt Gevolg? Een riante beloning in de vorm van een periodetitel en kans op een plek in de derde klasse. Komend weekend treedt DIA thuis aan tegen Blauw Wit ’81 uit De Moer.

Voetbalinbreda.nl sprak met coach Erik van Rooij. “We begonnen zeer sterk met een vroeg doelpunt, maar daarna waren we matig en kwam de tegenstander terecht op 1-1. Na rust twee wissels en Right ‘Oh kwam er niet aan te pas. Het gaat in deze fase niet om goed voetbal, maar om resultaat. DIA gaat verdiend de nacompetitie om promotie in”, aldus de trotse oefenmeester, die later deze maand zal vertrekken.

DIA – Right ‘Oh 3-1 (1-1)
1-0 Remco Sluijk, 1-1 Right ‘Oh, 2-1 Menno van Vliet, 3-1 Nik van Oosterhout.