Datum: zondag 15 oktober 2023, 18:13 - Auteur: Redactie

DIA verrast degradant Oosterhout op ‘de Contreie’

DIA is in speelronde 4 van de hatelijke nul geraakt. Zondagmiddag won de ploeg uit Teteringen in en tegen Oosterhout in 3B.

In een bloedeloze eerste bedrijf ging het in de tweede helft wel los. Danny Hoefnagels profiteerde van een fout achterin bij de gasten en schoot de 1-0 tegen de touwen. Dat was een hard gelag voor coach Alkun Uzun en co, want DIA stond er al slecht voor op de ranglijst. En Hoefnagels leek zijn tweede treffer van de middag te laten noteren, maar de arbiter keurde die af vanwege buitenspel.

Na ruim een uur spelen was daar echter voormalig profvoetballer Robert Braber (foto) die uit een corner van een paar meter de 1-1 kon produceren. Die goals werkte als doping voor de geel-zwarten want drie minuten later counterde DIA zich naar de winnende treffer. Amine el Kaddouri faalde oog in oog met de vijandelijke doelman niet en bezorgde uiteindelijke de volle buit voor DIA.

“Of we verrast werden door DIA? Nee, we hadden wel verwacht dat ze in zouden zakken en de ruimtes klein zouden maken. Wij konden tot hun zestien daar onder uit voetballen, maar echte kansen kregen we niet. Zelf gaven we de tegengoals weg door niet scherp te verdedigen. Het is een zure zondagmiddag”, aldus Oosterhout-captain Jari van Helvoort na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl.

De nog altijd geblesseerde Remco Sluijk, die eind deze maand zijn rentree zal maken, sprak ook met ons. “Op zich was het een prima wedstrijd. Oosterhout had de bal, maar werd niet zo gevaarlijk. Wij hadden de betere kansen en uiteindelijk pakken we eindelijk die driepunter. Op basis van de ranglijst als ik dit niet verwacht, maar we zijn er natuurlijk erg blij mee.”

Oosterhout – DIA 1-2 (0-0)
1-0 Danny Hoefnagels, 1-1 Robert Braber, 1-2 Amine el Kaddouri.