Datum: donderdag 29 februari 2024, 22:51 - Auteur: Redactie

DIA wint absurde ‘degradatieclash’ tegen concurrent WSJ

Het inhaalduel van 3B tussen DIA en WSJ eindigde donderdagavond in het voordeel van de ploeg uit Teteringen. Uit geslagen positie kwamen de Bredase dorpelingen op ongekende wijze terug.

Een curieus duel met een curieuze aanloop. Thuiswedstrijden van WSJ die ingehaald moeten worden, worden al maanden steevast afgelast en dus speelde WSJ – DIA zich niet af in Tilburg, maar in Teteringen. En op sportpark de Gouwen ging het serieus los. Toen topscorer Remco Sluijk voor rust met een hamstringblessure het veld moest verlaten en het 0-1 stond, leek het een horroravond te worden.

En helemaal toen WSJ na rust de 0-2 prikte. Maar, de veerkracht van de formatie van trainer Alkan Uzun kwam tevoorschijn. Djenal Soeterboek verzorde de aansluitingstreffer, waarna Ties de Bont de gelijkmaker produceerde. Beide ploegen hadden in principe niks aan een gelijkspel en dus ging DIA op zoek naar de 3-2 en die kwam er dankzij een eigen doelpunt. Op dat moment sloeg de vlam in de pan.

De bezoekers kregen twee rode kaarten, maar scoorden wel nog de 3-3. Het was echter Soeterboek die absolute verlossing bracht in het Bredase dorp: 4-3. “Als we deze hadden verloren was het echt heel moeilijk geworden om te vechten tegen degradatie, dat blijft het nu nog steeds, maar deze zege helpt wel mee. Het was echt een bizarre wedstrijd”, aldus de geblesseerde Sluijk tegen Voetbalinbreda.nl.

DIA – WSJ 4-3 (0-1)
0-1 en 0-2 WSJ, 1-2 Djenal Soeterboek, 2-2 Ties de Bont, 3-2 eigen doelpunt, 3-3 WSJ, 4-3 Djenal Soeterboek.