Datum: zondag 30 september 2018, 17:06 - Auteur: Redactie

DIA is net op tijd wakker tegen ‘gekneusd’ Boeimeer

Boeimeer leed zondagmiddag in Teteringen een nederlaag die in meerdere opzichten pijnlijk was. DIA op zijn beurt schrok tijdens de derby in 4C net op tijd wakker na de revival van de bezoekers uit de Haagse Beemden en triomfeerde.

DIA begon sterk en creëerde de eerste vijf minuten al drie grote kansen. Maar Remco Sluijck en twee keer Mike Poppelaars wisten het net niet te vinden. Ook mede door de goed keepende Tim Lamme. De wedstrijd bleef op dezelfde wijze doorgaan, maar werd na een half uur wat rommeliger omdat DIA iets te gehaast op zoek wilde naar de 1-0. Toen Matthijs van dichtbij net niet hard genoeg binnen wist te koppen en Kjell Hellemons een paar minuten voor rust op de paal schoot leken de ploegen met een brilstand de pauze in te gaan. Maar in de 45ste minuut gaf goalie Jari van Aard nog een lange bal die goed verlengd werd tot Hellemons, die op mooie wijze de verdediger en keeper passeerde en de 1-0 maakte.

De tweede helft bleef het spel rommelig van beide kanten. En Boeimeer wist vanuit een van de weinig gecreëerde kansen in de 52ste minuut de 1-1 te maken. DIA schrok niet van de gelijkmaker van de gelijkmaker van Jens Bakker, want drie minuten later na een goede voorbereidende actie van Thomas, die vanaf de linkerkant de bal strak voorlegde op circa zestien meter, schopt Hellemons snoeihard de bal binnen. Boeimeer kreeg hierna nog wat kansjes. Maar DIA kreeg er ook een hoop.

Een kopbal van Dave van Zundert, kansen van Amine el Kaddouri, Hellemons en Sluijk gingen er niet in. En vaak had dat ook weer te maken met uitstekend keeperswerk van Lamme. In de 70ste minuut wist Sluijk toch de wedstrijd in het slot te gooien. Na een prachtige crosspass van Van Zundert stond hij vrij voor de keeper en ronde koeltjes af. In de 85ste werd de eindstand op het bord gezet. El Kaddouri hield het overzicht en zag Sluijk vrij komen voor de goal en speelde hem aan waarna deze de 4-1 maakte.

Winnend coach Malinka na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl:  “Al met al begonnen we goed en creëerden we veel kansen. We moeten zorgen dat wanneer de goal niet snel valt we geduldig blijven en geen overhaaste dingen doen. Er is dus veel ruimte voor verbetering. Maar met zes punten uit twee wedstrijden zijn we natuurlijk meer dan tevreden als team.”

In het uitkamp was de stemming somber. Wederom een ruime nederlaag en twee basisklanten op de eerste hulp. “Gilliano Lenz heeft niks gebroken, maar wel zwaar gekneusd dus die krijgt twee weken rust.
Curtis van Leeuwaarde gaat dinsdag bij de fysio een foto maken als de zwelling weg is, maar maar het heeft te maken met meniscus. Hoe dan ook, de tweede helft waren we goed bezig en hebben we veel gecreëerd. Helaas verliezen we”, aldus Boeimeer-trainer Richard Hoogkamer.

DIA – Boeimeer 4-1 (1-0)
1-0 Kjell Hellemons, 1-1 Jens Bakker, 2-1 Kjell Hellmons, 3-1 en 4-1 Remco Sluijk.