Datum: zondag 24 maart 2019, 18:01 - Auteur: Redactie

DIA worstelt zich op eigen terrein voorbij stug VCW

Voor DIA zit de schwung er weer een beetje in. Zondagmiddag in 4C werd VCW zonder punten terug naar Wagenberg gestuurd door de Bredase dorpelingen.

DIA begon sterk in Teteringen, maar maakte voorin de verkeerde keuzes. Toch kwam het na een paar kansen op 1-0. Thomas van Burik ging de combinatie met Remco Sluijk aan, kreeg de bal terug en schoot hem binnen. De 2-0 kwam uit een vrije trap van circa 40 meter. Luc van Vliet schoot met zijn fluwelen traptechniek de vrije trap binnen bij de tweede paal. Alle inlopende spelers wisten hem niet te raken en ook de keeper pakte ernaast. Na deze goal maakt DIA het zich onnodig moeilijk. En een paar minuten voor tijd werd het dan ook 2-1 na een afstandschot van een VCW-speler. In de 45ste minuut had het ook gelijk kunnen zijn, maar DIA-keeper Tim Suijkerbuijk pakte de bal goed bij weer een afstandschot.

De tweede helft begon DIA weer sterk en het kreeg wat kansen, maar wist ze niet te verzilveren. Het was dan ook zuur dat VCW in de 70ste minuut een strafschop kreeg en zo op 2-2 kwam. DIA kreeg wat kansjes en ging het laatste kwartier alles of niets spelen. Toen kreeg DIA nog meer kansen en een bal die over de lijn leek, werd niet als goal beoordeeld door de leidsman. Gelukkig voor het thuiskamp was het de hardwerkende Amine el Kaddouri die zijn arbeid beloond zag en knap de 3-2 binnenschoot. Sportpark de Gouwen in vuur en vlam.

Winnend coach Martijn Malinka na afloop tegenover Voetbalinbreda.nl. Voetballend kan en moet het beter. Maar we zijn blijven strijden. We hebben nu vijf wedstrijden op rij niet verloren. Dus we maken wel stappen.” Komend weekend volgt de ‘return’ op het gras van VCW.

DIA – VCW 3-2 (2-1)
1-0 Thomas van Burik, 2-0 Luc van Vliet, 2-1 en 2-2 VCW, 3-2 Amine el Kaddouri.