Datum: zondag 17 maart 2024, 17:50 - Auteur: Redactie

Broers Van Galen sturen dapper DIA puntloos weg

De clash tussen Groen-Wit en DIA leverde een interessant schouwspel op zondagmiddag in 3B. De ploeg uit Princenhage trok uiteindelijk aan het langste eind, ondanks het ferme offensief van de bezoekers uit Teteringen na rust.

Een wedstrijd met twee gezichten: dit cliché hoort men wel vaker, maar aan de Postillonstraat was het echt zo’n pot voetbal. Groen-Wit demonstreerde in de eerste drie kwartier waarom als periodekampioen ook op de titel aast en DIA hanteerde zijn bekende tactiek weer. De bus parkeren met coach Alkan ‘José’ Uzun als realist in de geel-zwarte dug-out. De thuisclub van trainer Oualid Saadouni had misschien wel 90 procent balbezit en brak gek genoeg uit een corner door de Teteringse muur.

Spits Tijn van Galen schilderde een hoekschop op het hoofd van zijn broertje Jop van Galen (foto) en de verdediger knikte raak: 1-0. En het werd voor de pauze ook 2-0 toen wingback Cheyondre Richardson een vroege voorzet leverde die Tijn van Galen binnen kon tikken. DIA’s plan kon al meteen de prullenmand in. Plan B werd in werking gesteld tijdens de rust, want onder meer ex-prof Robert Braber werd binnen de lijnen gebracht door de Bredase dorpelingen en die veroorzaakte iets.

De 41-jarige aanvaller die onder meer bij Willem II en RKC Waalwijk actief was zorgde voor de aansluitingstreffer, maar DIA oogde sowieso een stuk beter. Het zette Groen-Wit bijna de hele tweede helft onder druk en streed dapper voor elke meter. Pas toen Yassine el Allouchi en Mouhcine Zerouali invielen, kreeg de thuisclub wat meer elan. Vooral Zerouali, die een stuk fitter is geworden sinds hij een nieuw contract tekende bij een Belgische zaalvoetbal-profclub, maakte indruk.

Elke pass die hij verstuurde was zuiver, in voorwaartse richting en een ouderwetse panna bij de zijlijn kon hij het thuispubliek ook nog bieden. Vooral zijn steekbal op Tijn van Galen, die richting de vijandelijke zestien er voor koos om Jeremy Goveia een niet te te missen kans te bieden was fraai. Maar Goveia faalde en prikte naast. Op dat moment hadden geel-zwarte gasten nog een kans via Braber, maar de Groen-Wit-defensie vocht als een leeuw en blokte die bal: 2-1 was de eindstand.

“Voor rust was het een hele andere wedstrijd dan na rust. Zij zakten volledig in en wij scoorden er slechts twee, dat hadden er meer moeten zijn. Daarom denk ik dat zij nog hoop hadden na rust en alles gaven om volle bak druk te zetten”, vertelde de wederom uitstekend spelende verdediger Imad Zriouil aan Voetbalinbreda.nl na afloop. In het uitkamp sprak de geblesseerde topscorer Remco Sluijk. “We moeten momenteel heel hard werken om punten te sprokkelen on de nacompetitie te ontlopen.”

Groen-Wit – DIA 2-1 (2-0)
1-0 Jop van Galen, 2-0 Tijn van Galen, 2-1 Robert Braber.