Datum: zondag 5 november 2023, 15:28 - Auteur: Redactie

Degradanten-clash onbeslist: Oosterhout en Trinitas Oisterwijk delen de koek

Oosterhout blijft het lastig hebben in 3B. De degradant kon zondag voor eigen publiek ternauwernood een nederlaag voorkomen tegen Trinitas Oisterwijk.

De zwart-witten en de bezoekers speelden vorig seizoen beiden nog in de tweede klasse, maar degradeerden simultaan. Vooral de uitwedstrijd herinnert Oosterhout zich nog, toen Trinitas een tiki-taka-voorstelling op de mat legde. Het was daarom niet verrassend dat de Oisterwijkers de leiding namen voor rust. Maar nog voor de pauze repareerde Oosterhout de schade.

Diae Abjij kreeg van Annouar Moukouh een steekballetje door het hart van de vijandelijke defensie en bleef oog in oog met de uitkeeper koelbloedig: 1-1. Na de thee waren er mogelijkheden over en weer om de wedstrijd te beslissen, maar het duel eindigde in een puntendeling. Voor Oosterhout-captain Jari van Helvoort was dat een logische afspiegeling van het spelbeeld.

“Uiteindelijk is het een terecht uitslag. Vorig jaar werden we daar door hun nog flink weggetikt. We speelden wel om te winnen, maar een punt was nu gezien de kansen voor beide partijen terecht. We schieten er alleen niet zo veel mee op”, lachte Van Helvoort als een boer met kiespijn tegenover Voetbalinbreda.nl na afloop.

Oosterhout – Trinitas Oisterwijk 1-1 (1-1)
0-1 Trinitas Oisterwijk, 1-1 Diae Abjij.