Datum: dinsdag 6 juni 2023, 11:44 - Auteur: Mica de Montigny

Disney Cecilia luistert naar zijn lichaam en kiest Baronie

Een bijzondere transfer voor Disney Cecilia (foto), die van JEKA naar de zaterdagploeg van Baronie gaat. Voetbalinbreda.nl sprak met de 19-jarige aanvaller, die vooral om fysieke redenen richting sportpark de Blauwe Kei verkast deze maand.

De zaterdagtak van Baronie wordt komend seizoen getraind door Rogier Ouwerkerk, die ervaren is als jeugdcoach binnen de Baronnen. Hij volgt Ricardo van de Bos op die naar Seolto verkast. Baronie ZA heet vanaf heden ook Baronie O23. Voor Cecilia, die in het verleden uitkwam voor Rijen en ook Baronie, is zijn fysieke gesteldheid de hoofdreden om de Bredase Tricolores vaarwel te zeggen.

“Ik heb er lang erover nagedacht en veel gesprekken gehad met vrienden, familie en kennissen en kwam tot de beslissing om een stapje terug te doen. Ik heb de afgelopen twee seizoenen bij JEKA veel blessures gehad en denk dat seniorenvoetbal op dit moment teveel inspanning van mijn lichaam vraagt. Dus ik wil graag fit worden en mijn lichaam gezond krijgen voordat ik mezelf echt kan laten zien. Dus ik denk dat dit stapje terug wel goed is voor mijn lichaam”, begint de flankspeler zijn uitleg over zijn move van de zondag tweede klasse naar de zaterdag vierde klasse.

Op de vraag of de youngster daarna ambitie heeft om het grote Baronie op zondag te bereiken is zijn antwoord kraakhelder. Die ambities is er zeker: ik bedoel als die kans er ligt ga ik die zeker pakken. En ik weet dat ik de kwaliteiten heb om daar te spelen, alleen moet ik wel eerst fit zijn Ik hoop er niet op, als ik fit ben dan weet ik dat wel zeker.” Behalve zijn zelfvertrouwen noemt Cecilia zijn pluspunten op. “Snelheid, werklust, doorzettingsvermogen. Maar er zijn ook verbeterpunten. Ik kan werken aan mijn techniek en ik zoek te vaak de moeilijke optie. Ik houd van voetbal en vooral de mooie kant ervan, maar soms is simpel voetbal mooier.”

Koud laat het vertrek bij JEKA hem overigens niet. “Ik ga heel het team missen, het is een fantastisch team met heerlijke jongens om mee te voetballen en te genieten. Als ik iemand moet kiezen die ik het meest ga missen? Dan toch onze aanvoer Jules Philippart. Hij heeft me sinds dag één altijd geholpen om me thuis te laten voelen in het team, veel advies gegeven en mij oprecht opgepept om te laten zien wat ik in huis heb. En dat waardeer ik, het is een goede oprechte jongeman, waar ik nog veel van kan leren.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss