Datum: woensdag 20 september 2023, 17:19 - Auteur: Mica de Montigny

Cecilia wordt sneller beloond dan hij dacht bij Baronie

Vorig seizoen ontpopte Disney Cecilia (foto, rechts) tot doorbrekend talent bij JEKA, maar maakte hij deze zomer de keuze om bij Baronie o23 te gaan spelen. Nu de herfst nadert, heeft de jonge aanvaller een basisplaats veroverd bij de Derde Divisie-club op sportpark de Blauwe Kei. “Het ging sneller dan ik dacht, maar als je ergens in gelooft, kan je het altijd waarmaken.”

In een recent interview met Voetbalinbreda.nl gaf de Bredanaar nog aan een jaar nodig te hebben om fysiek sterker te worden, maar in een korte periode,, kan hij terugkomen op die uitspraak. “Ik dacht oprecht dat ik langer nodig had, maar ik heb meer op mijn voeding gelet, waar Baronie mij ook mee heeft geholpen. Daarbij ging ik ook vaker naar de sportschool. Broodjes frikandel? Haha, nee, die eet ik alleen nog maar op speciale gelegenheden”, knipoogt Cecilia. Iets later spreekt hij in alle ernst. “Ik denk oprecht dat het gewoon hard werken is en focus blijven houden. Ik wist dat ik de kwaliteiten had op bij het eerste zondagteam aan te sluiten, maar het was puur een kwestie van fit worden en ze laten zien wat ik kan.”

“In de voorbereiding had ik in de eerste twee oefenwedstrijden twee keer gescoord. Dan hoor je via via en van de mensen die kijken dat je een goeie speler bent en dat Baronie je erbij moet houden, dat zorgt natuurlijk voor vertrouwen en meer drive. Ja, uiteindelijk kunnen ze niet meer om je heen, denk ik. Dus ik ben blij dat ik zo snel deze stap heb mogen maken, maar het begint nu pas. Nu moet ik mezelf nog laten zien. Als iemand mij had gezegd jij speelt bij Baronie 1 over een jaar of twee, dan zou ik die persoon bedanken voor het compliment, maar nooit echt serieus nemen, dus dit had ik niet verwacht meteen. Zoals ik al net zei, dit is pas het begin en nu moet ik juist doorpakken en nog meer laten zien.”

Zo goed als zijn persoonlijke ontwikkeling verloopt, zo moeizaam gaat het op bestuurlijk niveau, mede gezien alle trainersproblemen van de laatste tijd met als dieptepunt het vroegtijdige vertrek van coach Jeroen van Bezouwen, die opgevolgd werd deze maand door Marco Verbeek. Hoe kijkt Cecilia naar alle hectiek omtrent zijn selectie. “Ik denk oprecht dat we een talentvolle groep hebben met veel goede spelers en een goede mentaliteit. Tuurlijk, wat er de afgelopen weken is gebeurd kan veel invloed hebben op zo’n groep, maar ik denk dat wij er goed mee om zijn gegaan. Ik denk dat het eerste punt waar we op kunnen focussen echt het op elkaar inspelen is en elkaar snappen op het veld. wat logisch is na zo’n grote teamwisseling natuurlijk.”

“Maar ik heb er geloof in dat als we eenmaal onze draai hebben gevonden, Baronie een heel gevaarlijke ploeg kan worden. Tuurlijk is het hoofddoel te blijven voetballen in de Derde Divisie en dat is zeker ook mogelijk. Alleen daar moeten we hard voor werken ,waar we ook mee bezig zijn, het seizoen is natuurlijk net pas begonnen.” In Cecilia hebben de Baronnen in elk geval een nieuw wapen ontdekt, dat wel eens belangrijk zou kunnen zijn in de strijd onderin de ranglijst. Een lefgozer aan de flanken, die hard werkt en boven komt drijven. Wordt vervolgd….

(foto door Marcel Mol)

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss