Datum: zondag 24 maart 2019, 18:19 - Auteur: Redactie

Dodelijk Beek Vooruit haalt heel hard uit bij WSC

De ranglijst begint er voor Beek Vooruit steeds fraaier uit te zien. Zondagmiddag versloeg de club uit Prinsenbeek rivaal WSC in 2E. En hoe.

In Waalwijk ballen tegen WSC, niet meteen een duel waarvan men denkt ‘dat is een dikke uitzege’. Beek Vooruit presteerde het echter wel, met groots gemak. Al na drie kwartier spelen leek de strijd beslist in het voordeel van het bezoek uit Prinsenbeek. Joost Schalk opende de score op aangeven van Jorn Sweres, waarna Joost Schalk een pingel kreeg. Het was zijn broer Loek Schalk die scoorde en de marge op twee bracht. 

Na de pauze leek WSC nog grootse plannen te hebben, maar Loek Schalk werkte daar niet aan mee. Corner Boye Snoek, doorkopbal Ruben Goedhart, golazo Loek Schalk: 0-3. Het slotakkoord was voor Snoek en dat bleek ook meteen het mooiste moment van de wedstrijd. Hij nam een voorzet van Sweres op twintig meter op de slof en zag hoe het leer rechts onder in de hoek insloeg als een bom: prachtig.

“WSC was zeker voor rust minder en onze 2-0-score in de rust was een zwakke afspiegeling van de krachtsverhoudingen”, vond winnend coach Arno Gabriëls toen hij Voetbalinbreda.nl sprak.” Het was een degelijke overwinning met een terechte uitslag. Het kan nog een mooie lente worden”, knipoogde hij tot slot. Komend weekend reizen de oranjehemden af naar Rijen.

WSC – Beek Vooruit 0-4 (0-2)
0-1 Joost Schalk, 0-2 (pen.) en 0-3 Loek Schalk, 0-4 Boye Snoek.