Datum: zaterdag 1 juni 2024, 15:33 - Auteur: Redactie

TSC ZO is gedegradeerd na flinke zeperd tegen IFC

TSC is binnen een jaar weer teruggezet naar de zondag tweede klasse. De promovendus uit Oosterhout verloor zaterdagmiddag de eerste nacompetitiestrijd van IFC en degradeerde voor eigen publiek.

Een moeizaam duel op sportpark de Warande, waar vertrekkend coach Ad Looijmans zijn team niet in 1E kon houden. IFC, dat voor rust nog wel goed weg was gekomen toen Jeroen Ooms de paal raakte en Romano Rijndorp de rebound ook niet kon verzilveren, liep in de tweede helft weg na een keepersfout van goalie Krijn Visser: 0-1.
 
En daarna ging het rap: Sjak Blokdijk pakte rood en IFC liep uit naar een dikke uitzege, 0-3. Na afloop was TSC-routinier Ryan Snoeren ondanks de flinke teleurstelling, toch in gesprek met Voetbalinbreda.nl gegaan. “Het is een beetje ons seizoen in een notendop”, zucht de eindelijk weer fitte aanvaller.
 
“Voor rust zijn we beter, hebben we de controle, maar scoren we niet. Zij maken vervolgens die goal in de tweede helft en dan zakt alles in elkaar. Het is verschrikkelijk kut dit. Maar laten we lekker aan een nieuw team bouwen met nieuwe energie. Het is wat het is nu. En het is gewoon kut.”
 
TSC ZO – IFC 0-3 (0-0)
0-1, 0-2 en 0-3 IFC.