Datum: woensdag 29 mei 2019, 14:00 - Auteur: Mica de Montigny

Doelpuntenmachine Ibrahim Ikililou trekt naar PCP

De terugkeer van Ibrahim Ikililou (foto) in het Bredase voetbal wordt een feit. De spits van SC Hoge Vucht, die vreselijke maanden kende dit seizoen, verrast en is na de zomer speler van PCP.

Iba, zoals de bijnaam luidt van de absolute goalgetter, kwam eerder in zijn loopbaan uit voor Jong PEC Zwolle en Baronie, voor hij bij SC Hoge Vucht ging spelen. Daar beleefde hij het zwartste moment uit zijn carièrre, toen hij enkele maanden geleden geblesseerd raakte op een treurige manier. Nadat het duel in ZO 4C uit de hand liep bij Right ‘Oh werd hij door fans van de club uit Geertruidenberg racistisch bejegend om zijn huidskleur. Hij was zo boos dat hij verhaal wilde halen bij de daders, maar die sloten zich op in de kantine, waarna hij door een ruit trapte en een flinke wond opliep. Een reactie die een symathieke man als hij normaliter nooit zou geven, maar het werd ook hem teveel. Uiteindelijk was voor de KNVB de maat vol en de straf voor zijn club uit Breda-Noord na het zoveelste incident was niet mals: nooit meer voetballen in competitieverband voor het voormalige Barça. En dus zat Ikililou clubloos én geblesseerd thuis.

Maar er is voor hem licht aan het einde van de tunnel. Ikililou voerde vorige zomer al gesprekken met de club uit Brabantpark, die hopeloos uit de zondag vijfde klasse probeerde te geraken. Dat is deze maand dus eindelijk gelukt na zeven jaar en dus gingen de voelsprieten van Ikililou weer uitstaan. “Ik vind dat PCP een goede club is omdat ze veel doen voor vluchtelingen en jeugd. Ik wil daar mijn steentje aan bijdragen. De eerste twee maanden na mijn blessure was ik alleen aan het herstellen van de operatie die ik moest ondergaan. Daarna ben ik begonnen met fietsen en fysiotherapie. Na twee tot drie maanden fysio en krachttraining voor mezelf mocht ik voorzichtig weer het veld op. Ik zit nu op 60 of 70 procent qua fitheid. Als het seizoen begint 100 procent hoop ik. Ik zou niet elke week kunnen spelen wegens werk, maar als ik er ben wil ik het verschil maken. Ik hoop dat PCP nog een paar versterkingen haalt, zodat we in de vierde klasse om de prijzen spelen.”